Crematorium-Siesegem_KAAN-Architecten-©Simone-Bossi_WEB

Aalst

Crematorium Siesegem

Afscheid nemen.
IGS Westlede stelt zijn zalen ter beschikking om waardig afscheid te nemen van een overledene met de professionele hulp van onze medewerkers, voor en tijdens het afscheid.


Afscheidsplechtigheden

Crematorium Siesegem is een plek waar u op een serene manier afscheid kan nemen van uw dierbare. Siesegem beschikt over twee aula’s van verschillende grootte waar afscheidsplechtigheden met audiovisuele ondersteuning kunnen plaatsvinden. Nabestaanden kunnen de inhoud en de vormgeving van de ceremonie zelf bepalen. Wij staan open voor alle levensbeschouwelijke overtuigingen. Onze medewerkers staan voor u klaar om plechtigheden voor te gaan en desgewenst op maat samen te stellen maar u kan evengoed beroep doen op een externe voorganger. Voor de plechtigheid kan u familieleden, vrienden en kennissen opwachten in de inkomhal of u kan gebruikmaken van een afzonderlijke wachtkamer.


Livestream

Siesegem voorziet voor de aula’s Schelde en Dender in Aalst de mogelijkheid tot livestreaming van de plechtigheden.
De opname wordt niet bijgehouden en zal niet op drager worden verschaft. Met andere woorden, er kan alleen live worden meegekeken tijdens de plechtigheid.
Wij kozen voor een hoogwaardige vorm van livestreaming waarbij de PowerPoint en klank met volle kwaliteit worden meegestuurd naar de kijker.
De plechtigheid kan enkel worden gevolgd indien hiervoor een wachtwoord werd ontvangen van de naaste familie.


Begraafplaats

Wilt u de as laten verstrooien? Verkiest u een ecologische begraving van de urne in een urnentablet? Crematorium Siesegem beschikt over een eigen begraafplaats waar het allebei mogelijk is. U kan er ook voor kiezen de as te laten bijzetten of verstrooien in uw eigen gemeente.
Na een verstrooiing bestaat de mogelijkheid om een naamplaatje te laten ophangen op de desbetreffende strooiweide. Dit kost € 50,00 voor een termijn van 10 jaar. U kan dit bedrag overschrijven op rekeningnummer BE15 0910 0346 3030 van IGS Westlede met vermelding: naam, voornaam overledene + overlijdensdatum.
Vernieuwingen kunnen op dezelfde manier aangevraagd worden met vermelding: VERNIEUWING + naam, voornaam overledene + overlijdensdatum.


Koffietafels

In crematorium Siesegem kan u ook terecht voor rouwmaaltijden. Daar serveren wij zowel broodmaaltijden als warme maaltijden.


Actueel

 • Actueel

  In afwijking op de richtlijnen van het Agentschap Binnenlands Bestuur dd. 6/12/2021 heeft IGS Westlede beslist een beperkende maatregel in te voeren betreffende de afscheidsplechtigheden in haar vestigingen te Lochristi, Aalst en Sint-Niklaas.

  Meer in het bijzonder wordt het maximum aantal toegelaten aanwezigen op een afscheidsplechtigheid beperkt volgens onderstaand schema. Hierdoor kan terug de afstandsregel van 1.5m gerespecteerd worden en kunnen – ons inziens – de plechtigheden in veiliger omstandigheden verlopen.

  Zowel de gezondheid van de aanwezigen als dat van ons personeel is voor ons een belangrijke prioriteit. In deze 4de golf komen de besmettingen alsmaar dichterbij en zo ook bij ons personeel dat noodzakelijk is om deze afscheidsplechtigheden te kunnen begeleiden.

  U zal zien dat de capaciteit, nog ruim de mogelijkheid geeft om over onze 3 vestigingen heen, met grotere getallen aanwezig te zijn op een afscheidsplechtigheid. Daarnaast bieden wij in elk van onze vestigingen de mogelijk tot livestreaming van de plechtigheden aan.

  AulaCapaciteit
  Lochristi – Azalea150
  Lochristi – Begonia80
  Sint-Niklaas – Grote Aula125
  Sint-Niklaas – Kleine Aula30
  Aalst – Schelde200
  Aalst – Dender70

  Wij zijn ons ervan bewust dat IGS Westlede een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen heeft en zijn er tevens van overtuigd dat zelfs met bovenstaande bijstelling we deze rol nog steeds ten volle kunnen opnemen.

  Dank voor uw begrip,

  De Directie.


Locatie


Contact

Crematorium Siesegem
Merestraat 169
9300 Aalst
09 355 51 78