Lochristi

Crematorium Westlede

Afscheid nemen.
IGS Westlede stelt zijn zalen ter beschikking om waardig afscheid te nemen van een overledene met de professionele hulp van onze medewerkers, voor en tijdens het afscheid.


Afscheidsplechtigheden

Crematorium Westlede is een plek waar u op een serene manier afscheid kan nemen van uw dierbare. Westlede beschikt over drie aula’s van verschillende grootte waar afscheidsplechtigheden met audiovisuele ondersteuning kunnen plaatsvinden. Nabestaanden kunnen de inhoud en de vormgeving van de ceremonie zelf bepalen. Wij staan open voor alle levensbeschouwelijke overtuigingen. Onze medewerkers staan voor u klaar om plechtigheden voor te gaan en desgewenst op maat samen te stellen maar u kan evengoed beroep doen op een externe voorganger. Voor de plechtigheid kan u familieleden, vrienden en kennissen opwachten in de inkomhal of u kan gebruikmaken van een afzonderlijke wachtkamer.


Livestream

Westlede voorziet voor de aula’s Begonia en Azalea in Lochristi de mogelijkheid tot livestreaming van de plechtigheden.
De opname wordt niet bijgehouden en zal niet op drager worden verschaft. Met andere woorden, er kan alleen live worden meegekeken tijdens de plechtigheid.
Wij kozen voor een hoogwaardige vorm van livestreaming waarbij de PowerPoint en klank met volle kwaliteit worden meegestuurd naar de kijker.
De plechtigheid kan enkel worden gevolgd indien hiervoor een wachtwoord werd ontvangen van de naaste familie.


Begraafplaats

Wilt u de as laten verstrooien of bijzetten in een urnentuin? Crematorium Westlede beschikt over een eigen begraafplaats waar het allebei mogelijk is. U kan er ook voor kiezen de as te laten bijzetten of verstrooien in uw eigen gemeente.
Na een verstrooiing bestaat de mogelijkheid om een naamplaatje te laten ophangen op de desbetreffende strooiweide. Dit kost € 50,00 voor een termijn van 10 jaar. U kan dit bedrag overschrijven op rekeningnummer BE15 0910 0346 3030 van IGS Westlede met vermelding: naam, voornaam overledene + overlijdensdatum.
Vernieuwingen kunnen op dezelfde manier aangevraagd worden met vermelding: VERNIEUWING + naam, voornaam overledene + overlijdensdatum.


Koffietafels

In Hoeve Westlede en De Schuur, beide gelegen aan de ingang van het domein, kan u terecht voor rouwmaaltijden. Daar serveren wij zowel broodmaaltijden als warme maaltijden.


Actueel

  • Wegenwerken

    Op dinsdag 18 april is er een fasewissel. Vanaf dan zijn de aansluitingen van de Antwerpsesteenweg (N70) met de Orchideestraat en Groenstraat opnieuw open. De op-/afrit van de R4 komende van Merelbeke (nr. 3) is vanaf dan afgesloten.

    https://wegenenverkeer.be/werken/heraanleg-antwerpsesteenweg-n70-aan-op-en-afritten-r4

  • Wijzigingen De Lijn

    Vanaf 7 januari 2023 verandert het traject van lijn 76. De bus rijdt dan steeds via de Antwerpsesteenweg, en niet meer via Lochristi Smalle Heerweg – Crematorium. De halte aan het crematorium wordt dus geschrapt door de Lijn en dit in beide richtingen.

    Door de wijziging op lijn 76 en in combinatie met lijnen 77 en 78, rijdt er om het kwartier een bus op de as Antwerpsesteenweg tot Lochristi Centrum. Voor een overzicht van de nieuwe op- en afstapplaatsen raadpleegt u best de website van De Lijn.


Locatie


Contact

Crematorium Westlede
Smalle Heerweg 60
9080 Lochristi
09 355 51 78