Lochristi

Crematorium Westlede

Afscheid nemen.
IGS Westlede stelt zijn zalen ter beschikking om waardig afscheid te nemen van een overledene met de professionele hulp van onze medewerkers, voor en tijdens het afscheid.


Afscheidsplechtigheden

Crematorium Westlede is een plek waar u op een serene manier afscheid kan nemen van uw dierbare. Westlede beschikt over drie aula’s van verschillende grootte waar afscheidsplechtigheden met audiovisuele ondersteuning kunnen plaatsvinden. Nabestaanden kunnen de inhoud en de vormgeving van de ceremonie zelf bepalen. Wij staan open voor alle levensbeschouwelijke overtuigingen. Onze medewerkers staan voor u klaar om plechtigheden voor te gaan en desgewenst op maat samen te stellen maar u kan evengoed beroep doen op een externe voorganger. Voor de plechtigheid kan u familieleden, vrienden en kennissen opwachten in de inkomhal of u kan gebruikmaken van een afzonderlijke wachtkamer.


Livestream

Westlede voorziet voor de aula’s Begonia en Azalea in Lochristi de mogelijkheid tot livestreaming van de plechtigheden.
De opname wordt niet bijgehouden en zal niet op drager worden verschaft. Met andere woorden, er kan alleen live worden meegekeken tijdens de plechtigheid.
Wij kozen voor een hoogwaardige vorm van livestreaming waarbij de PowerPoint en klank met volle kwaliteit worden meegestuurd naar de kijker.
De plechtigheid kan enkel worden gevolgd indien hiervoor een wachtwoord werd ontvangen van de naaste familie.


Begraafplaats

Wilt u de as laten verstrooien of bijzetten in een urnentuin? Crematorium Westlede beschikt over een eigen begraafplaats waar het allebei mogelijk is. U kan er ook voor kiezen de as te laten bijzetten of verstrooien in uw eigen gemeente.
Na een verstrooiing bestaat de mogelijkheid om een naamplaatje te laten ophangen op de desbetreffende strooiweide. Dit kost € 50,00 voor een termijn van 10 jaar. U kan dit bedrag overschrijven op rekeningnummer BE15 0910 0346 3030 van IGS Westlede met vermelding: naam, voornaam overledene + overlijdensdatum.
Vernieuwingen kunnen op dezelfde manier aangevraagd worden met vermelding: VERNIEUWING + naam, voornaam overledene + overlijdensdatum.


Koffietafels

In Hoeve Westlede en De Schuur, beide gelegen aan de ingang van het domein, kan u terecht voor rouwmaaltijden. Daar serveren wij zowel broodmaaltijden als warme maaltijden.


Actueel

  • Maatregelen rond het coronavirus

    Ingevolge de beslissingen van het overlegcomité van dinsdag 26/10 wordt de volgende maatregel van kracht:
    Algemene mondmaskerplicht in alle publieke ruimtes van onze crematoria met ingang van 29/10/2021, ook tijdens plechtigheden;


Locatie


Contact

Crematorium Westlede
Smalle Heerweg 60
9080 Lochristi
09 355 51 78